Калин Стоянов: Показахме на каналджиите, че е лоша идея да минават през България

0
52
Министър Калин Стоянов заедно с премиера Димитър Главчев и посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък Снимка: Фейсбук/ Калин Стоянов

МВР шефът бе на посещение в ГКПП Малко Търново заедно с премиера Димитър Главчев и посланика на Турция у нас Мехмет Уянък

Заедно с турските колеги показахме на трафикантите, че не е добра идея да преминават през българска територия в нелегалния си път към Западна Европа. Това написа във фейсбук профила си служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

„При посещението си на ГКПП Малко Търново запознах министър-председателя Димитър Главчев и посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Мехмет Саит Уянък с предприетите мерки и постигнатите от вътрешното министерство резултати за преодоляване на проблема с мигрантския натиск“, обясни той.

„Ние успяхме да овладеем ситуацията благодарение на ползотворния диалог, който поддържаме с Република Турция и реализирането на комплексни дейности по охрана на държавната ни граница“.

По думите му от месец септември миналата година отчитаме трайна тенденция за намаляване на мигрантския натиск. „Заедно с турските колеги показахме на трафикантите, че не е добра идея да преминават през българска територия в нелегалния си път към Западна Европа“, обясни Стоянов.

„Благодаря на всички колеги, ангажирани с решаването на този проблем. Отношенията между България и Турция се оценяват високо от всички европейски партньори“.

„Втората основна тема, която обсъдихме в рамките на проведената среща, са данните, които сочат, че в следващите две до три години ГКПП Капитан Андреево ще стане първи по натовареност в Европа и втори в света“, пише той.

„Това означава, че българската държава ще бъде изправена пред ново сериозно предизвикателство и ние трябва да се подготвим за този момент“, допълни министърът.