Калоян Методиев с обиден пост срещу Гълъб Донев

0
135
Калоян Методиев

Нарича премиера „маша, позор и нефелник“

Калоян Методиев публикува злостен пост във фейсбук срещу служебния вицепремиер Гълъб Донев. В него бившият началник на кабинета на Корнелия Нинова нарича Донев „позор“, „маша“ и „нефелник“.

Ето текста:

Познавах Гълъб Донев. Беше добър администратор и разумен мъж. Като премиер е позор. Превърна се в маша за разправа с неудобните. Превърна се в нефелник, който отговаря: „не знам, не зависи от мене, нищо не мога да направя“. Днешното му изказване, че служебното правителство няма да участва в изборите и е логично партиите и коалициите да потърсят опонентите си другаде, се разбива на хиляди парчета в стената на фактите.
Служебният кабинет се намесва грубо и реваншистки в изборите посредством масови уволнения.
Служебният кабинет наруши конституцията като излезе далеч отвъд дадения му мандат за подготовката на изборите.
Служебният кабинет (като едноличен инструмент на Радев) овладя държавата от ядрената й централа, през НАП, Митниците, Патентното ведомство та чак до смяна на горските по селата.
Служебният кабинет атакува бившето правителство и прави кадрови услуги на опозицията му.
Служебният кабинет провежда политика на намеса във вътрешните работи на партиите и разбиването им чрез управление и „хранене“ на вътрешни опозиции.
Служебният кабинет целенасочено срутва парламентарната демокрация.
Служебният кабинет насажда страх, създава хаос в управлението и вече успя да стресира икономиката.
Служебният кабинет пише закони, приема бюджет, строи затвори…. прави всичко, което не е работа на един служебен кабинет неизбран от народа.
Думите на Гълъб Донев нямат значение. И не защото не са лъжа, а защото не си ги е писал сам. Той е само маша на по-големия позор над него.