Калоян Паргов: Градската организация беше последният бастион, който Нинова и хората ѝ не владееха

0
79
Калоян Паргов
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Обкръжението й действа по „драстичен башибозушки начин“, твърди досегашният лидер на БСП – София

„Очевидно, че градската организация трябва на някого, за да послужи за бъдещи цели – овладяване на партията. Това беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха“, коментира пред БНР досегашният лидер на градската организация на БСП в София и общински съветник Калоян Паргов. Той посочи, че е бил редови член, а наказанието сега го слага там, където винаги е бил – в редиците на социалистите.

По думите му политика може да се прави от всяка позиция в БСП.

Относно наказанието, което му забранява за една година да заема ръководни позиции в партията, Паргов е категоричен, че обвиненията в еднолично управление срещу него са съшити с бели конци, а обкръжението на соцлидерката действа по „драстичен башибозушки начин“, с което „най-демократичната партия е започнала да се превръща в сталинистка партия“.

За досегашния лидер на градската организация на БСП доводите на противниците му са „съшити с бели конци“ и напомнят поговорката „крадецът вика – дръжте крадеца“.

„Очевидно някой много го е страх от мен и градската организация“, смята Паргов. Неговата оценка на случващото се е, че от участието си във всяко управление до този момент БСП излиза по-слаба. Той напомни, че на 22 март предстои конференция на градската организация на БСП.