Камелия Нейкова ще бъде председател на ЦИК

0
55
Снимка: фейсбук

Тя е номинация на „Има такъв народ“

Камелия Нейкова, номинира от „Има такъв народ“, ще бъде новият председател на ЦИК, стана ясно след консултациите при президента днес сутринта. Тя е единствената кандидатура, след като вчера ГЕРБ оттегли номинацията на Красимир Ципов.

Десислава Атанасова подчерта, че кандидатурата е оттеглена по молба на Красимир Ципов след атаки срещу личността му. „Този човек, председателят, не може да взема решения и ще трябва да носи отговорност за Изборен кодекс с текстове в нарушение на конституцията“, заяви тя.

Иван Иванов от БСП отново потвърди, че не одобряват Ципов, но все пак са се разписали с „особено мнение“ под протокола. Той определи нежеланието на ГЕРБ да се нагърбят с изпълнението на Изборния кодекс, който не одобряват, като опит за саботаж на изборите.

ДПС обясни, че законът – добър или лош, се изпълнява такъв какъвто е. Той предложи ЦИК да функционира без председател.

Всички обвиниха ГЕРБ, че са бламирали ЦИК и действали деструктивно, но никой не поиска да се нагърби. В крайна сметка след „подаване“ от другите партии ИТН склониха да предложат Камелия Нейкова – предложение, което се оказа, че им е било подготвено предварително.

Камелия Нейкова