„Капитал“ и „Дневник“ се „оляха“: Объркаха Стъки с депутат от ГЕРБ

0
98
Станислав Недков-Стъки

ММА-боецът иска извинение и обмисля дело за клевета

Странна „грешка“ се появи в уеб сайтовете на Иво Прокопиев „Капитал“ и „Дневник“. В материали от вчерашното заседание на парламентарната комисия за ревизия на управлението на Борисов се прокрадна внушение, че някой е пуснал в парламента Станислав Недков–Стъки, съобщава „“Трибюн“. Шефът на българската ММА федерация вчера оглави протест пред сградата на Президентството.

Според теорията на конспирацията някой е пуснал Стъки вътре по неизяснени причини. Това, съвсем логично, няма как да е истина, а боецът настоя за опровержение.

„112-то МЯСТО. Каквото мнозинството в парламента, такива са им и медиите, които ги обслужват – непродуктивни, агресивни и лъжливи. Към кафявите сайтове на Бабикян, които денонощно бълват фалшиви новини за мен, от днес към тях се присъединиха и уж сериозните медии „Капитал“ и „Дневник“. От публикации в двата сайта научих, че съм нахлул заплашително на заседание на комисия в Парламента. От приложената към статията снимка ясно се вижда, че посочения човек не съм аз, а депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев. … Ако „Капитал“ и „Дневник“ не публикуват опровержение, с което да изчистят името ми, ще заведа дело за клевета. Сумата, за която ще осъдя сайтовете, ще даря за подпомагане на строежа на православен храм. Дано поне по този начин умилостивя Бог да не ги наказва за лъжесвидетелството им“, написа той в социалните мрежи.

Депутатът Красен Кръстев, объркан със Стъки от „Капитал“ и „Дневник“.

Може би с изключение на близките прически, двамата нямат особена прилика. Изключително съмнително е и как „хора в залата“ – това предполага журналисти и депутати, не са разпознали Кръстев. Той не е новак в парламента, а народен представител пореден мандат, припомня „Трибюн“.

„Снощи присъствах на комисията по проверка като народен представител заедно с мои колеги. Стоях като народен представител отстрани и слушах заедно с колегите ми от ГЕРБ. Аз съм в парламента от 43-то Народно събрание. Не виждам и никаква визуална прилика с г-н Недков. Направи ми впечатление вчера, когато седнах до г-жа Петя Аврамова, тъй като с нея сме от един изборен район, видях, че двама души постоянно ме снимаха. Помислих, че са сътрудници на този земеделец, който беше извикан в комисията. Но все пак не се замислих сериозно, защото като депутати сме публични личности и е нормално да ни снимат. Аз дори нямам добра физическа форма, защото ми се отрази пандемията в последната година. Не виждам дори прилика“, заявява Кръстев пред ПИК и обяснява, че не познава „двойника“ си лично.