Карадайъ: Ние от ДПС работим за това да има правителство

0
183
Мустафа Карадайъ

Ако Христо Иванов има комплекси от миналото си, да не ги насочва към друг, призова лидерът на ДПС

„Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко и как спечелилата и някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата“, заяви в речта си при откриването на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той отрече партията му да се занимава с интриги и да очаква власт заради самата власт.

„Ние знаем, че състоянието на нещата зависи от радикални реформи, че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Ние трябва спешно да се справим с много задачи, за да бъдем – ако не в крак, то поне на крачка от европейските държави, членки на ЕС“, смята още председателят на ДПС. Мустафа Карадайъ увери, че промяната у нас минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение плюс експертен капацитет.

„Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която самият той е участвал“, обърна се към лидера на „Демократична България“ председателят на ДПС. Относно „закачките“ в словото на Христо Иванов от парламентарната трибуна Карадайъ го призова, ако има комплекси от миналото си, да не ги насочва към друг.

„Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси, медиен монополист като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм“, коментира Карадайъ.