Карадайъ: Новият модел е моделът на задкулисието и олигархията на медийни и енергийни босове

0
308
Мустафа Карадайъ

Лидерът на ДПС призова час по-скоро да се отиде на избори

ДПС ще участват много отговорно и сериозно в консултациите при президента за третия мандат, посочи пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„В тази сложна ситуация наличието на политическа криза създава допълнителни проблеми в страната и политическата криза трябва да бъде решена“, настоя политикът. По думите му заявката за смяна на модела ГЕРБ не се случва.

„Новият модел е моделът на задкулисието на олигархията на медийни и енергийни босове да редят кабинети по молове и по джипки. Това не бива и не трябва да се случва“, предупреди Карадайъ.

„Политиката и политическият терен не трябва да се превръщат в бойно поле, а участниците в политиката трябва да се състезават със своите идеи и предложения за преодоляване на кризите, за подобряване на живота на хората и за сигурността, стабилността и бъдещето на България“, изтъкна лидерът на ДПС. Той призова час по-скоро да се отиде на избори.

„Участниците да имат такова поведение в предизборната кампания, че след изборите да възстановим нормалността и в политиката, и в държавата, да възстановим демокрацията и да решаваме проблемите на хората“, апелира в заключение Мустафа Карадайъ.