Карадайъ: „Промяната“ окрадоха парите на всички ни

0
415
Мустафа Карадайъ Снимка: архив

Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на опозиция, но това е бягство от отговорност, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС

„Изборите за пореден път произведоха идентична конструкция. Вместо противопоставяне народът предпостави диалог, за пореден път се видя, че уроците не са научени, поуките не се изведени. Партиите водиха кампания на омразата и разделението“. Това заяви при откриването на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него основната задача на всички институции ще е да се възстанови диалогът.

„Лесно е да кажеш, че народът ти е отредил място на опозиция, но това е бягство от отговорност. Трябва да направим така, че зимата да не донесе студ, мрак и неясно утре“, каза лидерът на ДПС, който увери, че те са готови на диалог.

„Ако не си дадем сметка за опасностите пред страната и няма диалог, рискуваме не просто електорална тежест. Не трябва да губим време в лозунги и трябва да има правителство с ясно разписани дългосрочни цели. Това минава през помирение и диалог“, подчерта Карадайъ, който беше категоричен, че нямаме друга алетрнатива отсвен евроатлантическата.

„И точка. Пътят е ясен – да седнем на масата на преговорите. Лесно е да рисуваш в черно ролята на опонента, лесно е да кажеш – с тези никога. Ние бяхме 12 години единствена опозиция на ГЕРБ. Ние не искахме да сме с ГЕРБ – те вкараха национализма във властта. Не искаме да сме и с „промяната“ – те открадоха парите на всички ни. Можем да кажем всичко това, но политиката е избор, който трябва да направим в името на хората“, каза Мустафа Карадайъ.

„Ние от ДПС сме честни пред себе си избирателите си и цялото общество. Готови сме на диалог в името на гражданите. Доказали сме го във времето – можем да мислим дългосрочно. Това е също условие политиците да намират решения. Диалогът и общуването са път към стабилност и сигурност“, заяви лидерът на ДПС.