Карадайъ след консултациите при Радев: Невъзможно е да се състави правителство в това Народно събрание

0
110
Мустафа Карадайъ Снимка: архив

След изборите, независимо кои ще бъдат в следващите НС, диалогът ще бъде задължителен, каза лидерът на ДПС

„Невъзможно е да се състави правителство в рамките на това Народно събрание“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

На консултациите обсъдихме и евентуалната невъзможност да се излъчи правителство и да се отиде на избори, уточни той.

Народната поговорка гласи, че къщата е такава, каквато е основата, а основата на това НС тръгна на реваншизма, на противопоставянето, омразата, лъжата, арогантността, на самодостатъчността. Обобщено казано – липсата на диалог.
Видяхме, че при наличието на толкова много кризи от политическа гледна точна е нормално властимащи и опозиция да са в диалог в търсене на решения. Сега не само че липсваше и имаше отказ от диалог на властимащи и опозиция, но последните дни видяхме, че вътре в управляващата коалиция също не е имало диалог. Основата на 47-ото НС е такава, че няма как да излъчи стабилно правителство, коментира председателят на ДПС.

По-правилно е всички да си вземем поука и от уроците от последните 12-13 години, от моделите и начините за правене на политика. Както отсега се вижда, еднопартийно управление няма да има и трябва да заложим на диалога още отсега, още преди старта на предизборната кампания. След изборите независимо кои ще бъдат в следващите НС, диалогът ще бъда задължителен, отбеляза още Карадайъ.