Каракачанов към новата власт: Стига се оправдавахте с Борисов, не се дръжте като трансджендъри, дръжте се мъжки

0
530
отбрана
Красимир Каракачанов

Сегашните управляващи са клекнали, даже са легнали по темата с Македония на западняците, коментира бившият лидер на ВМРО

Бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов разкритикува новите управляващи, упреквайки ги, че продължават да обвиняват управлението на Борисов за настоящите кризи в страната. По думите му пред БНТ това се случва вече девет месеца.

„Поел си отговорност! Не се дръжте като трансджендъри, дръжте се мъжки“, заяви той.

„Сегашните управляващи са клекнали, даже са легнали по темата с Македония на западняците. Ако България се управляваше от идеологически субекти, те щяха да имат идеология, а сега гледат да се подмажат на външните фактори“, добави Кракачанов.

„ВМРО след промените в България беше една легенда от историята. Темата с Македония беше заметена под килима, въобще беше забранено да се говори за това. За 27 години ВМРО е реален политически фактор, който участваше в управлението на държавата, наложи политиката на България с Македония. Днес ВМРО не е част от учебниците по история, а реален политически фактор“, обясни той.

,,Един лидер трябва да знае кога да даде път на следващите. Идеологията отстъпи, всеки един нов проект гледаше да обслужва някаква външнополитическа конюнктура. А при ВМРО е различно – ние нямаме външни началници, нашите началници са българите. И ако един политически лидер е влязъл в политиката, не за да се прави на велик, а за една кауза и идея, той трябва да прецени кога започва да тежи и да направи път на младите“, разясни Каракачанов оттеглянето си от лидерския пост във ВМРО.