Каримански: Възможно е да има увеличение на цените за битовия ток

1
229
Любомир Каримански Снимка: архив

Председателят на Комисията по бюджет и финанси обаче не уточни с колко

Възможно е да има увеличение на цените за битовия ток, но то няма да бъде толкова високо, колкото се говори, обяви Любомир Каримански, председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, пред Нова тв. Той обаче не уточни с колко може да е поскъпването.

„В същото време вероятно и таванът за компенсация на бизнеса ще се вдигне, като може да не е 30%, както се обсъжда досега, а примерно 35%. Предстои техническа среща между всички страни, за да бъдат обсъдени компенсациите за бизнеса“, обясни той.

Ако някой пенсионер е взел по-малка от предвидената сума през януари, ще получи компенсация на 7 февруари, коментира Каримански.

По думите му пенсиите заедно с добавките, получавани до декември, ще останат на същите нива до края на юни. Каримански отново обясни, че пенсията е за осигурителен стаж, а добавката е за ковид.

Ако депутатите приемат нуждата от зелен сертификат за влизане в парламента, самият Каримански ще може да влиза, тъй като има. И все пак той е на мнение, че това е индивидуален акт и всеки трябвало да реши какъв сертификат ще ползва – от ваксина или тест, ако предложението бъде прието. Той не е наясно и дали няма да бъде ограничен достъпът на гражданите до парламента с въвеждането на зелен сертификат.