Катастрофиралият пред КАТ-Пловдив е 49-годишен компютърен специалист с школа за индийски танци

0
135
Александър Паталенски

В профила си в социалните мрежи Александър Паталенски не крие влечението си към наркотичните вещества

Александър Паталенски е шофьорът, катастрофирал пред КАТ-Пловдив след употреба на амфетамин, информира TrafficNews. 49-годишният мъж е залавян два пъти да шофира под въздействие на алкохол – през 2018 и 2022 година, осъден условно и е с отнета книжка.

В профила си в социалните мрежи Паталенски не крие влечението си към наркотичните вещества. Публикува снимки, на които се изобразяват визии, свързвани с въздействието на тежки субстанции. Освен това е публикувал селфи с дреха, носеща надпис „Легализирайте я“. Последното е препратка към пословичното послание „Legalize it” , използвано от употребяващите марихуана в страни, където тя е нелегална.

Паталенски се описва разведен, който търси „своята Муза – да му вдъхне Живот отново“.

Профилът му в платформа за кандидатстване за работа показва, че той е възпитаник на Математическата гимназия в Пловдив. През 1997 се дипломира в Техническия университет в София. Паталенски се представя с богат опит на софтуерен и хардуерен инженер, музикален продуцент и изобретател.

Нарушителят от КАТ има още едно любопитно занимание – собственик е на школа за обучение по индийски танци „Натараджа“. Мъжът има регистрирана на негово име и фирма за внос и разпространение на игрални съоръжения за хазартни игри.

Последно номерата му били свалени през февруари заради шофиране в нетрезво състояние. В деня, в който наказанието изтича, той отива в КАТ, където поведението му буди сериозно съмнение в служителите. След като бива заподозрян, е изпратено предупреждение до дежурните екипи. Те инициират проверка, която приключва с катастрофа и зрелищен арест.

Мъжът бе задържан за 24 часа, предстои прокуратурата да го остави в ареста за още 72. На Паталенски ще му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство с особена дързост, за неизпълнение на полицейско разпореждане. Наред с присъдата, която ще получи, той ще трябва да излежи и остатъка от предишното си наказание.