„Кауфланд“ сваля промоцията на олио, за да не се стига до напрежение и бой

0
110
"Кауфланд" е сред разследваните от КЗК. Снимка: фейсбук

Цената му официално доближава 5 лева на борсата 

„Кауфланд“ се отказва от промоционалното олио на цена 3.69 лева, за да се предотврати напрежението. През уикенда се извика огромни опашки от желаещи да си купят олио на промоция, а възрастен мъж дори почина, докато чака. На някои места се стигна до бой и блъскане.

„Продуктът традиционно присъства в промоционалните ни предложения. Конкретната продажба беше планирана и организирана дълго време преди пазарната ситуация да се усложни заради напрегнатата международна обстановка“, казаха от „Кауфланд“ като добавиха, че са били предвидени ограничения за покупка на максимален брой от промоционалния продукт и предприети допълнителни мерки за предотвратяване на струпвания.

Кадри, публикувани в социалните мрежи, показаха стотици граждани, тичащи и бутащи се за стек олио. В магазин в Кърджали се стигна и до насилие.

Днес Кирил Петкъв заяви, че гасят пожар след пожар и всичко е спекула. Цените се покачвали с няколко процента, на база на инфлацията, а не в пъти.

На сайта на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата цената на олиото вече доближава 5 лева. Според финансовия министър обаче нямало бутилка олио на цена над 4 лева.