Километрични опашки от сутринта на Кулата

0
34
Снимка: архив

Преминаването става средно за половин час

Километрични опашки от сутринта на граничен пункт Кулата. Около 7:30 часа дължината на колоната от автомобили в посока към Гърция е била един километър, пише НОВА.

Граничните власти пускат по около 50-ина коли, след което колоната отново се спира за около 20-30 минути.

Задръствания имаше и във вчерашния ден, а собственици на фирми и граждани от Благоевградска област останаха в стачна готовност, заради ограниченията и забраната за преминаване на леки автомобили през Илинден-Екзорхи, пише КРОСС.

До края на юни ще бъдат обявени мерки за облекчаване на трафика през граничен пункт „Кулата-Промахон“, планира се там да бъде увеличен броят на проверяващите служители от гръцка страна. Това съобщиха от Министерството на външните работи по повод съвместните усилия на двете държави да се облекчи преминаването на общата ни граница.

Гръцката страна е изразила очакването си, че ще бъдат предприети мерки за улесняване на трафика и през „Илинден-Ексохи“.

На протест в сряда представители на бизнеса и граждани от цяла благоевградска област настояха „Илинден-Ексохи“ да бъде отворен за леки автомобили и да отпадне часовото ограничение за камионите.