Кирил Петков извикал депутат от ИТН на среща в лаборатория, за да иска подкрепа за правителството

0
158
Тошко Йорданов Снимка: архив

Говорил е с няколко наши депутати, твърди Тошко Йорданов

Кирил Петков е говорил с наши депутати. Аз знам за поне трима. Аз имам доверие на членовете от парламентарната ни група. Ние сме тук за кауза, а не да бъдем купувани един по един. Може и да има някъде предател, но аз се съмнявам“. Това каза на брифинг Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

„Петков е опитал да убеди депутат от „Има такъв народ“ (ИТН) да се отцепи от парламентарната група и да подкрепи неговото правителство. Депутата, с когото Петков е разговарял, е Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия“, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева.

Пред журналисти Симеонов разказа, че поканата за среща е дошла лично от премиера и се е провела снощи.

„Имахме кратка среща, на която той не ми е предлагал абсолютно нищо, напълно съм откровен – нито постове, нито пари или всякакви такива работи, просто си поговорихме и ми каза, че ако мога да си преосмисля позицията, за да не хвърляме страната в хаос и т.н. Цялостно ми каза, че нещата не може да продължават така. Срещнахме се близо до БНР, мисля, не знам коя точно сграда беше, но не, не в заведение, в някаква негова лаборатория, или нещо такова“, заяви Симеонов.

Информацията за разговора на премиера Петков с депутата Симеонов в търсене на подкрепа за актуализацията на бюджета и законодателните предложения на „Продължаваме промяната“ предизвика остри реакции в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Заместник-председателят на парламента Ива Митева посочи:

„Снощи късно му се е обаждал премиерът, за да го убеждава в посока да поддържа правителството и да гласува за бюджета. Чухме премиера още онзи ден да говори за 12 депутати, явно той в момента ги търси. Ако това е моралът, за който той говори, ако това е борбата с корупцията, поздравявам го.“