Кирил Петков към министър Йоловски: Ти деца имаш ли?

0
450
Александър Йоловски

Министърът е разпитван от Комисията за противодействие на корупцията, викат на разпит Кирил Петков и Божидар Божанов

Рано тази сутрин министърът на електронното управление Йоловски е бил извикан на разпит като свидетел в Комисията за противодействие на корупцията (КПК), пише ПИК.

Антикорупционната комисия от нощта на петък срещу събота работи по постановление на Софийска градска прокуратура. То е в резултат от прокурорска проверка по сигнал на Тошко Йорданов, Гроздан Караджов и други депутати от “Има такъв народ”.

Пред разследващите агенти от специализираното звено на КПК Александър Йоловски е разказал за напрегнат разговор между него и Кирил Петков, който го попитал със заплашителен глас: “Ти деца имаш ли?!” Той приел това като заплаха.

До понеделник КПКОНПИ ще трябва да свали показания от Кирил Петков и Божидар Божанов, тъй като Александър Йоловски твърди, че му е оказван натиск да насочи 640 милиона лева от обществени поръчки към приятелски фирми на съпредседателя на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и бившия министър на електронното управление Божидар Божанов, сега депутат от ППДБ.

Агенти от дирекция “Противодействие на корупцията” (доскоро част от КПКОНПИ) имат право да разпитват лица, които заемат висши публични длъжности. Александър Йоловски затова е бил разпитван там. По-късно материалите ще бъдат прехвърлени в Софийска градска прокуратура.