Кирил Петков: Не сме затворили вратата на ГЕРБ, Мария Габриел е европейски политик

0
108
Кирил Петков

Честно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам „не“, отивам да обсъждаме, заяви бившият премиер

Мария Габриел ме учуди и зарадва с европейско поведение, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по Би Ти Ви.

И при този човек с европейско поведение по време на срещата си мислех колко ли би било ужасно да имаме през следващите години правителство ГЕРБ-ДПС-БСП. Затова не затворихме окончателно вратата. След малко отиваме да решаваме какво да правим, събираме се управителните органи на партиите ПП и ДБ, обясни Петков.

Той е склонен да дадат втори шанс на ГЕРБ заради номинацията на Мария Габриел за премиер. Вчера тя показа, че е готова да отговаря на въпроси, да дебатира, смята Кирил Петков.

Честно да си кажа, не смятам, че има шанс да покрепим правителство на ГЕРБ, но не казвам „не“, отивам да обсъждаме в Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, 65 глави мислят по-добре от една, заяви Петков.

Вчера лидерът на ГЕРБ препоръча на ПП-ДБ да преспят и да решат днес дали ще ги подкрепят. Ако не им кажат, още днес започват разговори с ДПС, БСП и ИТН.