Кирил Петков обеща магистрали, тунели, мост на Дунав и да върне младите хора в страната…

0
4002
Кирил Петков

В бодряшки и популистки стил кандидатът на ПП за премиер повтори предизборните си тези

Кандидатът за премиер на ПП Кирил Петков обеща от парламентарната трибуна магистрали, околовръстни пътища, тунели под Петрохан и Шипка, мост при Силистра. В бодряшки и популистки стил лидерът на ПП разказа, че тези въпроси са били поставени от гражданите в предизорните срещи и те не са били решени досега.

Време е да направим България, от която да се гордеем – наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история, заяви той в декларация от името на парламентарната група при откриването на 47-ото Народно събрание.

По думите му близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали място за свой дом извън България.

„На всеки площад, където се срещахме са нашите избиратели, ни казваха „Моля ви върнете ни младите хора обратно“. Тези думи обикновено бяха изричани през сълзи от възрастни хора, 42% от тях живеят на линията на бедност, а над 40% от техните внуци, останали в България не можаха да имат тройка по математика и български миналата година в четвърти клас“, посочи той.

Той продължи с речта си, която до голяма степен беше и същата като предизобрните му обиколки с автобуса. Така Петков заяви, че хората в болницата в Ямбол се разкарват с одеяла между етажите, тунелът под Шипка не бил готов.

„Какво да кажем за цяла Северна България, която чака да се дострои АМ „Хемус“, която уж се строи, но освен раздадени милиарди – път няма“, попита Петков. И продължи да дава пример: „Ами цената на тока? Какво да кажем за околната среда с наказателните дела от Европа? Прословутата връзка от Гърция?“

Той призова за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, апелира за истинско правосъдие и да се защитават интересите на избирателите, да се превъзмогне личното его и да работят заедно, България да е активен член на ЕС и да дава конструктивни позиции, да стане лидер на Балканите и пример за добросъседство, да се работи за България, където младите се връщат, възрастните изживявят достойно старините си.