Кирил Петков се прояви като най-скъпоплатеният ведомствен куриер в държавата

0
340
Снимка: 24 часа

Каква е ползата от фаворизирането на вътрешния министър Бойко Рашков, който разполага с почти неограничени правомощия?

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Едно време главният прокурор Никола Филчев казваше: “Прокуратурата, без МВР и без службите, е просто едно деловодство за входиране на сигнали”.

Ето, това направи вчера Кирил Петков, по ирония на съдбата министър-председател на България – входира една папка с публикации от Гугъл, в деловодството на Върховна касационна прокуратура. Кирил Петков се прояви като най-скъпоплатеният ведомствен куриер в държавата.

Какъв е смисълът от всичките светкавични промени на ръководствата на службите? Каква е ползата от фаворизирането на вътрешния министър Бойко Рашков, който разполага с почти неограничени правомощия?

Защо изобщо завзеха изпълнителната власт, ако министър-председателят е обикновен куриер между “Дондуков” и Съдебната палата?

Питам за смисъла и ползата за самото това управление, дошло на власт с машинно управление. Те за себе си са неефективни.

А смисълът и ползата за държавата се изразяват в безсмисленост и безполезност. Но някак трябва да се изтърпят, докато на повечето българи тези неща не им се изяснят.