Кирил Петков: Ще има една-две промени в кабинета, Асен Василев остава министър

0
173
Кирил Петков

Кандидатурата на Габриел може да сбъдне приоритетите ни – Еврозоната и Шенген, казва той

Освен Мария Габриел друг човек от ГЕРБ няма да има в кабинета, но ще има една-две промени. Това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков пред Би Ти Ви.

Според него той няма да е министър, но Асен Василев ще е министър на финансите.

Петков обясни, че това, което днес написа в профила си във фейсбук, е защото винаги се е дразнил като наблюдател, когато някой обещае, а после се оправдава, че не си е спазил обещанието.

„Приоритет ни е да спазваме обещанията си. Не трябва да се увърта, когато има неспазени обещания. Смятам, че когато има възможност човек да се извини, е редно да го направи“, обясни Петков.

„Не съжалявам за това, което предложихме, ни най-малко. Кандидатурата на Габриел може да сбъдне приоритетите ни, като например Еврозоната и Шенген“, каза още той.

Ние започваме с основата на правителството на акад. Денков. Има хора, които виждат, че кабинетът е по-реален и казват „може да се включим“, каза още Петков.

В първия кабинет имахме експерти – проф. Тагарев, който много се надявам да остане. В момента акад. Денков звъни на всеки от тях. Има един или двама, които преди ни отказаха, но се надявам сега да се съгласят. Видях тежестта, която има Мария Габриел в Европа“, добави съпредседателят на ПП.

Той уточни, че са оставили финалните разговори на акад. Денков, а Габриел се запознава с кандидатурите. В момента се сглобява един много силен кабинет, категоричен бе Петков.