Кирил Петков търсил подкрепа от „Възраждане“ за избирането на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

0
123
Бойко Рашков разпуска преди 20-ина години на купон на Васил Божков. Снимка: фейсбук

В замяна обещал „техният човек“ Бойко Атанасов да стане заместник на Рашков

Премиерът в оставка Кирил Петков търсил миналата седмица подкрепа от „Възраждане“ за избирането на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ.

Ето какво разказа на брифинг лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов:

„Миналата седмица ми се наложи да проведа един такъв неприятен разговор с лицето Кирил Петков. Разговорът беше 15-минутен. Лицето Петков ми се обади, за да поиска подкрепата ни за издигането на лицето Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ. Аз обясних, че няма да го подкрепим за тази длъжност – поради същата причина, поради която не подкрепяме практиката главният прокурор да определя прокурорите, които ще го разследват него. Когато казах това, той го удари на молба и каза, че ако ние подкрепим Бойко Рашков, цитирам, „Ние ще подкрепим вашия човек за заместник на Бойко Рашков”. Става дума за Бойко Атанасов. А нещото, което мразя в политиката, е изразът „мой човек, наш човек, ваш човек”. Дори само заради това нещо лицето Петков трябваше отдавна да е влязъл в историята.

Казах му, че Бойко Атанасов не е „наш човек”, че съм го виждал един-единствен път и че условието, което сме му поставили като евентуален председател на КПКОНПИ, е да бъде три пъти по-взискателен към нашите представители. Защото ние не можем да си позволим никаква грешка и предатели и корумпирани да бъдат в организацията ни. Лицето Петков продължи: „Не, подкрепете ни, защото имате добра оценка за Рашков”.

Костадинов питал Петков дали Рашков може да е абсолютно безпристрастен в разследването на сегашните си колеги, но отговор не получил.