Кирил Петков заплашил ДПС: Аз вас ще ви оправя!

0
132
Снимка: кадър

Това станало по време на блицконтрола в НС

Премиерът Кирил Петков е отправил директна заплаха към зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов по време на блицконтрола в Народното събрание на 13 май. За това се оплакаха по време на брифинг в кулоарите на парламента от ДПС.

„След приключване на нашия въпрос изчакахме около минута с колегите да започне следващият въпрос и тръгнахме да излизаме от залата. Минавайки покрай така наречената кошара, където стоят представителите на Министерския съвет Кирил Петков се опита да ме привика с такъв знак (бел.ред. – с пръст), аз застанах на дистанция около метър и половина–два, за да може все пак да се чуваме, не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези работи. След което той ми каза: „Аз ще ви оправя!“. В първия момент не повярвах на ушите си и казах „Моля?“. Той повтори „Аз вас ще ви оправя! Джеймс О`Брайън (бел.ред. б.а. – координатор по санкциите на Държавния департамент в САЩ) е името на човека. До три седмици очаквайте новини“. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори. Той се облегна назад и каза: „До три седмици очаквайте новини. Ще видите“. Имаше колеги зад мен от групата, между другото, така че има предостатъчно свидетели на случката. Това е фактологията“, заяви зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

По време на въпросния парламентарен контрол Анастасов попита Петков защо свързва името на ДПС и това на депутата Делян Пеевски със строежа на „Турски поток“ и „Южен поток“ у нас.

По време на брифинга Мустафа Карадайъ обяви, че по тази причина движението ще внесе искане в парламента да се създаде анкетна комисия, която да разследва твърденията на премиера.