Кметът на Старосел: Ужасно съжалявам за инцидента с детето, слънцето ме заслепи

0
87
Матея Гудев Снимка: Нова

Той блъсна с автомобила си момченце, докато пресичало улица в селото с дядо си. 6-годишният Михаил е в тежко състояние в болница

Кметът на Старосел Матея Гудев, който в понеделник блъсна с автомобила си шестгодишно дете, докато пресичало улица в селото с дядо си, направи първи коментар пред NOVA, след освобождаването си от ареста.

„Вчера се случи изключително нелеп нещастен инцидент с детенце на 6 години, за който ужасно съжалявам. Съчувствам на Михаил и на родителите му, защото знам каква болка преживяват в момента и се надявам Михаил да се възстанови”, каза Гудев.

По думите му той не е употребил алкохол преди инцидента. „Имам стаж 40 и няколко години зад волана. Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ”, заяви още кметът на Старосел.

Той потвърди, че след случилото се е бил задържан за 24 часа. „Освободиха ме след преглед от Бърза помощ по здравословни причини. Оттук нататък се молим детенцето да е живо, здраво и да се оправи”, добави той.

Състоянието на ударенот дете остава тежко. То е с травма на белия дроб. Семейството на момчето съобщи, че момченцето има нужда от кръвопреливане, като в момента се търсят донори от всички кръвни групи.

Пострадалото момченце е настанено в детската хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в болницата, като името на детето е Михаил Ивайлов Николов.

„То е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза проф. Пенка Стефанова.

„Убеден съм, че кметът е карал бавно и случилото се е случайност. Той кара изключително внимателно. Хората го уважават и обичат”, коментира местният жител Иван Берберов.