Кола с мигранти се заби в жилищен блок в Елхово

0
28
Снимка: БТВ

Двама скачат в движение, превозвали 8 сирийци

Кола с мигранти се блъсна в жилищен блок в Елхово във вторник вечерта. При инцидента няма пострадали, потвърдиха за NOVA от полицията в Ямбол. Инцидентът е станал около 20 часа. Според свидетели след гонка с полицията колата е преминала през зелени площи, след което се е блъснала в жилищната сграда.

При ситуацията става въпрос за две превозни средства – микробус и лек автомобил, които са преследвани от гранични полицаи дълго време. Униформените са им подали сигнал да спрат още в граничната зона. Те не се подчиняват и именно тогава започва гонката.

Микробусът се насочил в посока Средец, но колата влиза в Елхово. Двама решават да скочат от нея, като автомобилът продължава по инерция и стига до блока. „Двамата скокнаха и тръгнаха нагоре. Явно са ги гонили и не са спрели. Осем парчета бяха нахвърлени вътре в колата”, разказа свидетел на инцидента.

В автомобила са открити осем мигранти от сирийски произход. По случая са задържани трима души. Двамата избягали по-късно са арестувани в района.

Кметът на Елхово Петър Киров също е пристигнал на място. „Случилото се е притеснително, защото става въпрос за най-оживената улица в нашия град. По случайност е нямало хора”, посочи градоначалникът.

Киров отчете натиск по българо-турската граница. „От „Гранична полиция” работят, но се случва в малките населени места да минават цели групи. Граничарите ги залавят, но ситуацията е притеснителна”, допълни кметът. Той уточни, че зачестяват случаите на заловени в Елхово.