Колегите на проф. Кантарджиев пак на протест срещу пенсионирането му

0
58

Служители на НЦЗПБ са пред здравното министерство

Служители на Националния център по заразни и паразитни болести отново се събират пред здравното министерство, за да покажат недоволството си от пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев. Вчера той беше освободен от поста директор на центъра, а негови подчинени излязоха на протест.

„За девет години центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вчера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ пред Нова телевизия.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.
Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев. Настояват той да бъде върнат на поста му.