Костадин Костадинов: БСП няма да могат да съставят правителство

0
54
Костадин Костадинов

Дори да се създаде мнозинство, то ще е неустойчиво и бързо ще се разпадне, проблемите са личностни, каза лидерът на „Възраждане“

БСП няма да могат да се справят със задачата, поставена от президента, да съставят правителство и ще върнат мандата най-късно идния понеделник. Това каза за Nova NEWS лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Четирите партии, които искат отново да направят кабинет, имат сериозни вътрешни грешки и проблеми. Към настоящия момент ситуацията е такава, че дори да се създаде мнозинство, то ще е неустойчиво и бързо ще се разпадне, проблемите са личностни“, допълни още Костадинов.

„Намираме се в тежка политическа криза, която застрашава съществуването ни, държавата се разпада по шевовете. Най-доброто решение са нови избори и нов кабинет, който да е легитимен. Не може хоризонтът им на управление да е само 6 месеца. Нашите избиратели не желаят да влизаме в коалиция“, коментира Костадинов.

Относно напусналата Елена Гунчева той заяви, че с измислени чатове тя не може да ерозира доверието във „Възраждане“: „Когато човек получи допълнителен стимул, рязко си сменя позицията. Управляващите имаха интерес тя да не гласува срещу вота на недоверие.“

За него единствено поправката на изборния кодекс е належаща преди предсрочен вот. Според Костадинов, когато има разминаване в данните от машинния и хартиения вот, следва да се зачита хартиеният.