Костадин Костадинов в Москва на форум на БРИКС

0
71
Костадин Костадинов

С него са депутатът Коста Стоянов и общинският съветник Деян Николов

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, депутатът Коста Стоянов и столичният общински съветник Деян Николов са в Москва за форум на държавите от БРИКС.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Форумът ще се проведе на 27 и 28 август 2024 г. в Москва.

Според официалния сайт на форума събитието е „платформа за обмен на опит и идеи между представители на регионалните и общинските власти от страните от БРИКС, както и за изграждане на ефективни бизнес комуникации с предприемачи в Русия и други партньорски страни“.

БРИКС е икономически блок, в който участват Русия, Китай, Бразилия, Индия и Южна Африка, а в началото на годината се присъединиха още Египет, Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Етиопия.

През последните години организацията се стреми към разширяване и укрепване на фона на нарастващото съперничество между САЩ и Китай.

През 2023 г. президентът на Русия Владимир Путин използва среща на върха на страните от БРИКС, за да оправдае войната на Русия в Украйна. Същата година Индия изрази позиция, че „политизирането“ на БРИКС ще превърне блока в клуб, който обслужва предимно китайските интереси срещу Запада.

Партия „Възраждане“ е известна с идеологическата си привързаност към Русия, както и със скептицизма към Европейския съюз (ЕС) и НАТО, антиимигрантските послания и отхвърлянето на правата на ЛГБТ общността, пише „24 часа“.