Костадинов иска Радев да наложи вето върху хартиената бюлетина

0
30
Костадин Костадинов

Според него повечето хора ще гласуват с машини на следващите избори

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов призова по Нова тв президентът да наложи вето върху хартиената бюлетина.

„Въпреки че последните пъти, когато го призовахме да свика референдум за въвеждане на еврото, отказа. Затова утре в 12.00 ч излизаме на протест пред НС за запазването на българския лев”, уточни депутатът.

По думите му смесеното гласуване ще даде възможност за една изборна вакханалия, каквото е имало през 2021 г.

Според него повечето хора ще гласуват с машини на следващите избори. „Тук искам да направя уговорка, че и с машините стават злоупотреби, просто са по-малко. Когато се броят бюлетини, този процес е децентрализиран. Ако разполагаш с хора по места в секциите, те могат да направят, каквото си поискат. С машините е друго – там се контролира процеса централно от управляващите. Неслучайно затова повдигнахме въпроса за ролята на „Информационно обслужване”. Операторът е основният виновник да има съмнения в честността, прозрачността и почтеността на изборния процес”, уточни лидерът на „Възраждане”.

Той коментира и дали е възможно да има правителство.

„За да има правителство с първия мандат, това означава, че БСП трябва да направи коалиция с ГЕРБ. Не е толкова невъзможно, защото левицата беше в коалиция с ДБ, които са духовните наследници на СДС”, допълни Костадинов.