Костадинов: Днес режат главите на статуите, а утре – нашите

0
25
Костадин Костадинов

По думите му в тази ситуация единственото нещо, което трябва да се случи, е това беззаконие да бъде прекратено

„Възраждане“ направиха флашмоб заради Паметника на съветската армия. По този повод лидерът на формацията Костадин Костадинов заяви, че са го направили, защото няма никакъв смисъл протести на улицата да се правят, да се пречи и да се тормозят обикновените хора, предаде Novini.bg.

Според него беззаконията, които се случват заради паметника, са върхът на сладоледа на всичко това, което виждаме в страната ни последните месеци и години.

„Днес режат главите на статуите, а утре ще режат нашите глави и пак ще се каже: спокойно, ще ги възстановим“, заяви Костадинов.

Вчера имахме протест, припомни той и добави, че са си задали въпроса защо протестират в центъра на столицата и блокират улици, булеварди и кръстовища, след като по този начин не пречат на хората, които създават проблемите, а на обикновени хора.

Костадинов каза, че на председателския съвет Кирил Петков е заявил, че има документи за преместването на паметника. Той продължава да твърди и да упорства, че паметникът ще се мести, това, което в момента се реже, абсолютно престъпно и беззаконно, щяло след това да бъде сглобявано, каза още той и добави, че къде, как и кога не е ясно. По думите му в тази ситуация единственото нещо, което трябва да се случи, е това беззаконие да бъде прекратено.

Попитан това не е ли бойкот и на бюджета, Костадинов отговори, че този бюджет е „изключително антисоциален и изключително срещу интересите на българските граждани“. Неслучайно ние няма да го подкрепим, добави той.