Костадинов поиска оставката на МС

0
60
Костадин Костадинов Снимка: архив

Г-н Петков, вие видно не се справяте. Приближавате ни към войната, заяви лидерът на „Възраждане“

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска оставката на МС от парламентарната трибуна. „Г-н Петков, вие видно не се справяте. Искаме оставката на Министерския съвет. Приближавате ни към войната“, заяви Костадинов.

„Съдбата на България е оставена на една група, която прилича на запознала се във фейсбук“, каза Костадинов. Според него с решението да се иска оставка на военния министър Кирил Петков е направил така, че ситуацията съвсем да заприлича на „американски екшън“.

„Вие казахте „мой министър“. Вие нямате министри, те са на страната. Министър буквално означава слуга. Имате отговорността България да не се превръща в папагал, повтарящ чужди позиции. Ако войната почука на нашата граница, за което работите, най-много да ви изпратят поздравителна картичка, като на Зеленски“, заяви лидерът на „Възраждане“.

„Дори майките в социалните мрежи са по-добре структурирани от подопечните ви институции – организираха се да съберат помощи. Мъжете със собствените си коли и средства карат до границата и прибират бежанци“, даде пример той.

„Възраждане“ са противници на подпомагането на Украйна с техника и оръжия. „Ако двама братя се бият, опитваш да ги помириш, а не даваш оръжие на този, когото считаш за прав. Да поканим Русия и Украйна на разговори тук – ние бяхме единствени, които имат нужните отношения и с Изтока, и със Запада. Или поне имахме допреди няколко дни“, каза той.