Ковид погуби Жириновски след близо месец в кома

0
78
Владимир Жириновски

Политикът беше хоспитализиран на 2 февруари

Руският политик Владимир Жириновски, лидер на националистическата Либерално-демократическа партия, издъхна, след като загуби битката с ковид. 75-годишният политик изкара почти месец в кома. Новината за смъртта му съобщи предТАСС председателят на руската Дума Вячеслав Володин.

Вече няколко пъти се тиражираха слухове, че Жириновски е умрял, но този път това се случи наистина, пишат и руските медии.

На 9 февруари пресслужбата на руското здравно министерство съобщи, че той е приет в болница заради диагностицирането му с Covid-19. Според данните на ведомството политикът е бил хоспитализиран на 2 февруари. На 11 март бе обявено, че е поставен в медикаментозна кома, за да се поддържа организмът му.

Жириновски е основател и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия, заместник-председател на Държавната дума, член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, 6 пъти участник в президентски избори. Считан за популист и политически ветеран.

Създадената от него Либерално-демократическа партия на Русия е смятана за ултранационалистическа партия. Макар да е опонент на Единна Русия на Владимир Путин, партията на Жириновски обикновено е в синхрон с нея за най-важните решения.