Кралев за служебния министър на спорта: Натискат го да говори небивалици, за да остане на поста

0
90
Красен Кралев Снимка: фейсбук

Този човек е невменяем. За цели пет месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор, коментира депутатът от ГЕРБ

Липсата на 25 млн. лв. ще доведе до прокурорско разследване в Министерството на младежта и спорта, обяви пред БНТ служебният министър Андрей Кузманов.

Според предшественика му Красен Кралев това са лъжи.

„Когато един човек не разбира от дадена материя, съвсем свободно може да интерпретира фактите така, както му изнася. Гордея се с всичко, което сме направили за българския спорт и за младите хора. Спазили сме всяка буква на закона!

Този човек, временно сложен да изпълнява функциите на министър на младежта и спорта, за цели пет месеца не успя да проведе поръчка за строителен надзор. Когато нямаш строителен надзор, не можеш да започнеш строежите“, отговори Кралев.

„Ако преди смятах, че става дума за некадърност и некомпетентност, вече започвам да се замислям дали не се прави нарочно. Знаете, че има натиск към министрите на Румен Радев да ровят в кашоните на институциите, да си изфабрикуват факти, да интерпретират небивалици като огромни злоупотреби. От това зависи и оставането им в нов служебен кабинет на кандидат-президента.

Как ще липсват тези пари, пет пъти вече го обяснявам, той човекът е невменяем, не може да разбере елементарни неща, които му се казват. Договорите, пак казвам, са сключени по всички правила на закона за обществените поръчки. Парите са преведени на строителните фирми, те не могат да започнат дейността си само заради бойкотирането от страна на служебния министър“, категоричен е Красен Кралев.