Красимир Каракачанов: „Демократична България“ не са десница, а розови либерали

0
169
отбрана
Красимир Каракачанов

Условието за патриотичното обединение е ясно: без лидери в парламента, казва председателят на ВМРО

„Ако патриотичните лидери надмогнат егото си, ще преценят, че лидерите трябва да отстъпим крачка назад, за да имат патриотите представителство, за да има стена срещу зелената светлина на скопската политика. Тези хора не защитават българския интерес, това е предателство. Патриотичните избиратели го виждат“. Това заяви пред БНТ лидерът на ВМРО и бивш вицепремиер Красимир Каракачанов.

Според него условието за патриотичното обединение е ясно: без лидери в парламента.

„Да спрем с -фили и -фоби, българското общество трябва да се обедини. Българският патриотизъм не е проруски или проамерикански“, счита той.

Каракачанов се опасява, че всичките изселнически гласове са контролирани от турските специални служби – те насочвали гласовете към „една друга партия на предишните избори“.

„Каква десница е т.нар. градска десница – не ми е удобно да ви кажа как я наричам в ефир, десницата трябва да държи на семейни ценности. Тези хора са стожери на Истанбулската конвенция. ДБ са с ултралевите анархозелени. Те са розови либерали, които желаят да се харесат на тези, които ги финансират. ДБ не са десница“, категоричен е той.

„За „изчегъртването” – правим го от преврата на 10 ноември. СДС обявиха, че ще изчегъртат нещо и се разцепиха, Иван Костов изчегърта Жан Виденов, него пък го изчегърта Царя, Царя го изчегърта Борисов. А Борисов го чегъртат мутрите. 32 години се чегъртаме. Който чегърта слага свои партийни функционери, които също биват изчегъртани от следващия. Държава не се прави с чегъртане“, заяви Каракачанов.