Красимир Вълчев за проверките в университетите: Гадно, ченгеджийско, Рашков! Смърди на диктатура

0
935
Снимка: ПИК

Сигналът е ясен: всеки, който е срещу Радев, ще бъде смачкан и компрометиран

Красимир Вълчев Снимка: Канал 3

Красимир Вълчев, фейсбук

Ясно е, че другите два университета са само за камуфлаж. Миналата година над 20 висши училища получиха средства за ремонт на общежития. Защо точно тези три се проверяват?

Защо икономическа полиция, а не АДФИ влизат първи да проверят сигнали. Практиката е първо АДФИ да проверява и ако има индикатори за престъпление, тогава да се прати на Икономическа полиция. Очевидно целта е Рашков да направи поредния филм и да се компрометира ректора.

Гадно, ченгеджийско! Смърди на диктатура. Сигналът е ясен: всеки, който е срещу Радев, ще бъде смачкан и компрометиран.

Забележете основанието за проверката – писмо от мое име като министър, което съдържа препоръка за “авансово плащане до 100% срещу обезщетение”. Напълно нормална практика за края на бюджетната година и когато средствата са обвързани с конкретен бюджет. Прилагана всяка година и одитирана стотици пъти от финансово-контролни органи, без да е окачествена като лоша.

Обезпечението гарантира интересите на възложителя. Авансът хеждира ценовия риск. Но всичко това няма значение. Целта е да оправдаят репресията.

– – –

По-рано МВР съобщи, че има проверки на полицията в три столични университета – СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и Технически университет. Те не били свързани с изборите, а с изразходоването на средства.

Снощи по време на кандидатпрезидентския дебат проф. Анастас Герджиков, който е ректор на СУ „Св. Климент Охридски“, обяви, че акции на служителите на МВР е имало и предишните дни. „Вчера и днес служители на ГДБОП и на МВР са били СУ и са проверявали за купуване на гласове“, обясни проф. Герджиков.