Краят на Доган в ДПС е ясен – 24.09.2024, но истината за Ден 1 Андрей Луканов отнесе в гроба

0
112
Снимка: 24rodopi.com

Луканов е покойник и няма кой да каже на кой декември 1989 година, в коя резиденция на БКП/БСП се родила идеята за етническата партия

24rodopi.com

Уставът на ДПС изхвърли от партията Ахмед Доган на 24 септември 2024 година, около 9.30 часа. Тогава почетният председател на ДПС бе вписан в Районната избирателна комисия в Кърджали като водач на кандидатската листа за парламентарните избори на „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“, която е регистрирана като „Алианс за права и свободи“, и която приюти Доган и хората от фракцията „Аталай-Чакъров“.

В „Алианс за права и свободи“ има само „Сбор“ и „земеделци“. Без ДПС, защото цяло лято ДПС не съумя (враждуващите фракция „Аталай-Чакъров“ и ПГ на ДПС взаимно се блокираха – б. р.) да проведе поне едно легитимно заседание на Централно оперативно бюро и Централен съвет, за да може да промени актуалното си състояние в съда. Без кворум няма заседание, без легитимно заседание има само сбирки, а сбирките могат да имат само предизборно звучене.

Доган, като кандидат на друга политическа сила, като легитимен противник на ДПС, сам активира чл. 6 от Устава на партията.

??? – 24 септември 2024 година!

Има край, но никой не знае началото на това членство. 4 януари 1990 ли е (събирането на учредителите във Варна), 26 април 1990 година (съдебната регистрация на ДПС) ли е? Не, Доган е избран за член на Движението за права и свободи от покойния вече Андрей Луканов, много по-рано.

Другарят Андрей Карлов е истинският създател на ДПС. Луканов, Петър Младенов, Добри Джуров, Атанас Семерджиев и Александър Лилов връщат имената на турците и мюсюлманите в България през декември 1989 година, но са наясно, че те няма да се „отблагодарят“ с пускане на червени бюлетини. БКП/БСП има нужда от етническата партия, за да не бъде позволено на СДС да спечели първите демократични парламентарни избори в България с мощната подкрепа на етническите турци и мюсюлмани.

Затова: За протокола остава „??? – 24 септември 2024 година“.

Защото Луканов е покойник и няма кой да каже на кой декември 1989 година, в коя резиденция на БКП/БСП се родила идеята за етническата партия. Как „новите социалисти/стари комунисти“ са избирали „учредители“, които да вземат връх над истинските учредители, ползвайки масивите и препоръките на Държавна сигурност, е друга тема. Тази дописка е само за членството в ДПС на Ахмед Доган. „??? – 2024“.