Кристиян Вигенин: Правителство може да има и със 115 гласа

0
106
Кристиан Вигенин

Според социалиста има шанс за съставяне на правителство при третия мандат

Правителството на професор Габровски е възможно да бъде гласувано, ако не всички народни представители са в залата, подчерта Кристиян Вигенин от БСП. В Ямбол той заяви, че 24-мата депутати от групата на БСП ще гласуват против, но се въздържа от коментар за изключения преди дни от партията Явор Божанков, предаде БНР.

Броят на присъстващите депутати в залата по време на гласуването на кабинета на проф. Габровски ще бъде решаващ, тъй като не се изисква квалифицирано мнозинство, посочи Кристиян Вигенин. Според него ДПС и „Български възход“ дават индикации за подкрепа на кабинет с мандата на ГЕРБ.

„Трите партии заедно имат 115 депутати при пълна мобилизация, което означава, че със 115 гласа това правителство може да мине, ако не всички народни представители са в зала. Т.е., ако 11 отсъстват, тези 115 могат да направят правителство. Предстои да видим кои депутати няма да са в зала тази седмица, това също ще даде някаква индикация“.

Вигенин прогнозира, че при провал на първия мандат, няма да има подкрепа и за втория, но има шанс за съставяне при третия мандат.

„Единствената възможност да има правителство, макар и за известен период, е то да бъде експертно и то да предложи конкретна програма за конкретен срок“.