Линда отиде в Рим по пантофи на бос крак

0
234
Снимка: МС

Това е нарушение на протокола, тъй като на официални визити членовете на правителствените делегации трябва да са строго официално облечени

Пореден гаф със семейство Петкови по време на двудневното им посещение в Рим начело на правителствена делегация. Визитата на премиера е по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. В делегацията участва и съпругата на премиера – Линда Петкова, пише Tribune.

Редица коментари в социалните мрежи предизвика облеклото на съпругата на Кирил Петков. За визитата тя избра рокля с флорални мотиви от няколко цвята, комбинирана с черно спортно-елегатно сак. Истински фурор обаче бяха обувките й – вместо да избере класически на токче, премиершата е предпочела обувки тип пантофи със закопчаване тип „лепенка”. Това е нарушение на протокола, тъй като на официални визити членовете на правителствените делегации трябва да са строго официално облечени.

Облеклото на външния министър Теодора Генчовска също е спорно. Тя е избрала спортно елегантен бежов панталон не много добре съчетан с черно елегантно сако и кафяви обувки.

Прави впечатление, че единственият без вратовръзка на ризата си от делегацията е премиерът Кирил Петков

Външният вид на делегацията предизвика и редица коментари:

View Sofia

Утре е 24 май, по който повод българска официална делегация е на посещение в Рим. Коментарите са ваши, ние смятаме, че гражданката от Канада, Линда Маккензи-Петкова, не е направила дори елементарното усилие да изглежда прилично на това място и по този повод. Материалът ни за стила на госпожа външния министър по повод нейния ЧРД днес, идва малко по-късно.

Хубава празнична седмица!