Магистрат: Със закриването на спецправосъдието ще настане хаос

0
58
Вилислава Ангелова

Критиките към него са от хора, които не са запознати с материята, казва Вилислава Ангелова

Съдиите от спецсъда не знаят къде ще работят, каза Вилислава Ангелова, която работи в Специализирания съд. Тя каза, че отправените критики към специализирането правосъдие са направени от хора, които не са запознати с материята на работата им.

„Трудно се работи в такава обстановка. Трудно се провеждат съдебни заседания. Става въпрос за много тежки дела. Те са с много подсъдими и много пострадали. Когато се говори, че нашата дейност е порочна, как можем да убедим, че можем да правораздаваме“, каза Ангелова пред БТВ.

По думите ѝ работата на спецсъдиите е довела до тясна специализация.

На критиката, че спецсъдът се бави по делата, Ангелова каза, че това е заради спецификата на делата. „Представете си едно дело с 30 или 40 подсъдими. Всеки от тях има своите искания. Съдът е длъжен да се произнесе по всяко едно от тези искания. Тази критика е свързана с непознаването на нашата работа“, каза Ангелова.

Според нея със закриването на специализирания съд и прокуратура ще настане хаос. Ангелова твърди, че част от свидетелите няма да искат да дават показания.

„За тези 12 г. бяха изработени и приключени много тежки дела, свързани с организираната престъпност, с трафика на наркотици, с трафик на хора“, каза Ангелова.