Майката на Евгения към зет си: Изрод! Убиец! Как да кажа на внука си, че си убил майка му!

0
117
Полицаи конвоират Орлин Владимиров. Снимка: 24 часа

Съдт остави съпруга Орлин и баща му в ареста

„Убиец! Изрод! Как да кажа на внука си, че баща му е убил майка му?“ С тези думи майката на удушената и изхвърлена до Перник Евгения Владимирова посрещна зет си и баща му пред съдебната зала.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд днес потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен, обвиняеми за жестокото убийство на 33-годишната жена в столичния жк „Лагера“.

Евгения Владимирова

В средата на октомври младата жена беше обявена за изчезнала именно от съпруга й Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която е майка на 6-годишно момченце. Преди 10 дни разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Съпругът й Орлин призна, че я е удушил, а баща му Пламен му помогнал да скрие тялото.

Първоначално бяха задържани съпругът, свекърът и свекървата на младата жена, но след това обвинения бяха повдигнати само срещу двамата мъже.

До жестокото убийство се стигнало след скандал между съпрузите, най-вероятно предизвикан от ревност. Докато момченцето им било на детска градина, Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание. Евгения е починала от задушаване с фолиото.

Съдът отказа да назначи медицинска експертиза за здравословното състояние на Пламен Владимиров, тъй като то е ясно, а хроничните заболявания на обвиняемия не са пречка той да получава необходимата медицинска помощ в ареста, включително и когато се налага спешна такава. Бащата, който е обвинен в помагачество за убийството на Евгения, през цялото време говореше за себе си и своите нужди в съдебната зала.

Същото говореше и обвиняемият за удушаването на Евгения неин съпруг Орлин – той не поиска нищо за себе си, но настояваше баща му да бъде пуснат от ареста. Съдът отказа, мотивирайки се с тежестта на умишлено извършеното престъпление, високата обществена опасност на деянието, както и продължаващата опасност обвиняемите да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.