Майката на униженото в клипа момче: Въобще не сме спали

0
277
Милен Стаматов Кадър: БТВ

Четирима души бяха задържани за гаврата с воденото с каишка дете

„Бивша учителка на униженото в клипа момче ми каза, че има затруднения и най-вероятно въобще не разбира за каква гавра става въпрос, но тя предполага, че то може доброволно да се е съгласило. По-късно разбрах от майка му, че не е било така и че е било заплашвано“, коментира пред bTV Милен Стаматов от Варна, човекът, който разпространи клипа, в който Емили Тротинетката и други „инфлуенсъри“ унижават момче в мол в Пловдив.

„Приех го изключително лично и помолих учителката да ми даде контакт на родителите на момчето. Обадих се на майката, представих се като случаен, нормален човек и казах, че имам желание да помогна с каквото мога. Разпространих видеото и информацията, която имам. Жената ми каза, че след случилото се въобще не са спали“, разказа Стаматов.

Момчето работи на бензиностанция и има колега Стоян, който е по-близък до въпросните хора. Той го е заплашвал, за да го накара да се появи пред камерата“, обясни Милен.

Клипът предизвика дискусия в обществото и множество коментари за поведението на хората, които са популярни сред хиляди в социалните мрежи.

Вчера бяха задържани четирима души. Прокуратурата днес трябва да реши какви обвинения ще им повдигне. Сред задържаните са Тодор Огнянов с прякор Тошо Куката, Петко Атанасов Чеченеца и Емили Тротинетката. На клипа се виждат петима души, които стоят около едно момче и го третират като куче.

Емили заяви, че на 25 март с нея се е свързал Тошо Куката с предложението да направят скандален клип.

На 1 април тя отишла в Пловдив, без да знае, че момчето е болно. Твърди, че е била принуждавана и сама определи клипа като гавра. А Тошо Куката твърди, че момчето само е искало да го снимат, за да стане известно.

От търговския център в Пловдив заявиха, че не толерират подобни прояви.