Манфред Вебер пред над 5000 души в Пловдив: : Бойко, ти си силният глас на България в Европа!

0
162
Борисов с лидерите на ЕНП. СНИМКА: МАРИЦА

„Искаме сигурна България и сигурна Европа“, заяви Мария Габриел

Водещият кандидат на Европейската народна партия (ЕНП) за европейските избори Урсула фон дер Лайен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бяха посрещнати с викове „Победа“ на Античния театър в Пловдив. Тя и лидерът на тази политическа сила Манфред Вебер са във втория град за представянето на листата на ГЕРБ-СДС за евровота. Срещата със актива и симпатизантите на ГЕРБ-СДС е на Античния театър. По-рано днес в Града под тепетата ги посрещна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пръв гостите приветства кметът на Пловдив Костадин Димитров, а след него думата взе водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. „Европа е родината на гражданите, а ЕНП обръща специално внимание на това, не случайно ние казваме „европейски начин на живот“. Ние трябва да убедим и евроскептиците, че Европа като люлка на мира и благоденствието е обърната към всички онези, които искат да станат част от Европейския съюз“, каза той.

Пръв гостите приветства кметът на Пловдив Костадин Димитров, а след него думата взе водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. „Европа е родината на гражданите, а ЕНП обръща специално внимание на това, неслучайно ние казваме „европейски начин на живот“. Ние трябва да убедим и евроскептиците, че Европа като люлка на мира и благоденствието е обърната към всички онези, които искат да станат част от Европейския съюз“, каза той.

Здравейте, приятели, здравейте, България!“, каза на български лидерът на ЕНП Манфред Вебер и подчерта, че ГЕРБ е партията на стабилността у нас. „Знам, че ГЕРБ ще победи. Когато хората избират ГЕРБ, гласуват за най-голямата партия в Европейския парламент“, каза още той.

Античният театър в Пловдив се изпълни с привърженици на ГЕРБ, дошли доста по-рано за срещата с Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен. Всички вдигат плакати с надпис „Не само съюз. Нашият дом“ и „Ursula 2024“.

Препълнен Античен театър посрещна Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер тази вечер в Пловдив.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна гостите лично.

Предизборното мероприятие започна в 18:00 часа. По време на срещата за основните приоритети и политики на евролистата на ГЕРБ-СДС като част от семейството на ЕНП говори водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

Още от 16 часа се образуваха опашки пред входа на мястото на събитието. Най-мащабното събитие от предизборната програма на ГЕРБ демонстрира, че капацитетът на Античния театър далеч не е това, което сочат официалните данни.

5000 души вече знаеха местата си и се настаниха, за да се насладят на музикалния поздрав от Биг Бенд Пловдив, предава „Марица“.

Водачът на евролистата на ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Росен Желязков изнесе вдъхновяваща реч.

„Три думи са мотото, което води ЕНП – демокрация, просперитет и сигурност“, отбеляза той.Европа е нашият дом, това не се е самослучило се, каза в обръщение Росен Желязков.

Демокрация, просперитет, сигурност са трите важни думи, според Желязков. Според него трябва да се защитават правата за свободно движение на хора, стоки и капитали.

Желязков даде думата на Мария Габриел и пожела успех на всички.

„Г-н Борисов, присъствието на Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен е доказателство за уважението към вас и хората, които подкрепят ГЕРБ.

„Европа няма да воюва, ЕНП не трябва да допуска повечи войни в Европа. Не трябва да има изключване на граждани. Имаме амбиция конкурентността на Европа да е водеща по качество на стоки и услуги. Процесът на разширяване е основен, включване на Западните Балкани, на Украйна, на Молдова и на Грузия. Това е възможно, когато има не авторитарни лидери, а лидери с авторитет като Бойко Борисов.“

Специално внимание на индустриализацията. Вярвам, че в Европа има един лидер, който може да го отстоява – Урсула фон дер Лаейн.

Това каза Мария Габриел, като акцентира, че присъствието на Урсула и Вебер в Пловдив е жест на уважение към Бойко Борисов. ГЕРБ и ЕНП знаят каква Евпора искат, за да може ЕК да показва посоката, а в България да има полза гражданите и регионите.

Символ, че ГЕРБ-СДС е достоен. Скъпи Манфред, заедно сме отстоявали Европа да е по-силна и днес, Манфред, имаш зад себе си екип от кандидатите на ГЕРБ-СДС, които са символ на експертиза и знаят как да защитават позициите на ЕНП в ЕП“, заяви Габриел.

„Искаме сигурна България и сигурна Европа“, допълни Габриел.

Тя отправи лично послание към Урсула фон дер Лайен, като изтъкна, че е историческа фигура в ЕК и ЕП.Президентът на ЕНП Манфред Вебер се обърна към Бойко, Мария, Урсула със „здравейте, приятели, здравейте България“ на български. Той говори за значението на България в ЕНП и за ролята на Борисов като премиер и лидер. За ролята на Мария Габриел като вицепремиер, външен министър и европейски комисар. Той пожела също България и Румъния скоро да станат пълноправни членове на Шенген.

Трябва да се събудим и да спрем Путин, каза още Вебер.

Бойко, ти си силният глас на България в Европа, заяви Манфред Вебер.