Манолова: Правителството се проваля в социалната сфера

0
86
Мая Манолова

Тя отрича да е искала пари от Васил Божков

Мая Манолова призна, че е допуснала грешка, като се е видяла с Васил Божков: „Той тогава не беше все пак обвиняем, а бизнесмен. Не съм участвала във внасянето на закони, които да облагодетелстват хазарта. В разговорите ни не е ставало дума за някакви действия. Той сам каза, че е бил натискан да предоставя финансова помощ към телевизията, за която работите“. Това заяви Май Манолова пред Нова телевизия.

Манолова отрече да е искала пари от бизнесмена Васил Божков, който в момента е с 19 обвинения и се намира в Дубай.

„Не съм се страхувала, като ходих в офиса на Божков. Неговата позиция бе против статуквото. На кметските избори в София беше изправен целия ъндърграунд“, добави Манолова.

„Изправи се БГ“ казахме ясно, че сме част от социална платформа, който се бори с бедността и неравенствата“, каза Манолова в отговор на въпрос дали би се обединила с евентуално бъдеща формация на бившия служебен премиер Стефан Янев.

„Искаме подкрепа за бизнеса, да се бием с корупцията и съдебната реформа. Това са проблемите и интересите на хората“, категорична е Манолова.

„Всяка формация, която смята, че това са важните за хората теми, може да си сътрудничи с нас. Това не значи участие в общ политичски проект. Откривам партията си на 1 май. Ние сме ясен и предвидим субект“, каза още тя.

Има разлика между социалната платформа, която се структурира през последните месеци, и партията, която ще регистрираме на първи май. Обединението означава участие и на други хора и организации“, добави тя.

„Страхил Делийски, Коста Проданов, Николай Драганов ще са част от партията ни. Имаше и хора от БСП, защото смятат, че социалната подкрепа е изключително важна. Това правителство момента се проваля именно в социалната сфера“, добавя Манолова.

По думите й около формацията на Стефан Янев има много въпросителни: „Нека му видим проекта. Ние сме ясни“, добави тя.

„Категорично осъждаме агресията в Украйна. Няма справедлива война, няма оправдание за нея. Никакви икономически и политически цели не могат да оправдаят загубата на човешки животи“, каза тя.

Манолова коментира и отношението на правителството към войната в Украйна. Тя остро осъди действията му: „Едва на 17-ия ден беше сформиран кризисен щаб. Казвам благодаря и респект към доброволците, които отделиха от времето и ресурсите си“, каза тя.