Маскирани като полицаи бандити вързаха семейство със свински опашки, но си тръгнаха без плячка

0
77
Снимка: pixabay.com

Инцидентът е станал в ломското село Буковец

Трима мъже, маскирани като барети, нахлули посред нощ в къща и вързали със свински опашки семейството. Сигнал за нападението е получен на спешния тел. 112 около 3.30 часа на 24 май в полицейското управление на Лом, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана, пише в. Монитор.

За помощ се е обадил 32-годишен жител на село Буковец, който разказал, че половин час по-рано в дома му проникнали трима мъже. Те били облечени в тъмни дрехи, с качулки и маски на главите с прорези на очите и устата. Промъкнали се през отвор на прозорец в къщата му. На дрехите им имало отпред надпис „Полиция“, а те се представили за служители на ГДБОП.

Нападателите отправяли заплахи с оръжие, най-вероятно газов пистолет. Използвали „свински опашки“ и вързали ръцете на мъжа, който подал сигнала, на 20-годишната му приятелка и на 60-годишния му баща, който бил в съседна стая. А 57-годишната му майка заставили да не става от леглото и я завили с одеяло през главата, за да не гледа. Маскираните поискали семейството да им даде парите си. Обитателите на дома не им дали и те претършували стаите.

След като не намерили нищо, тримата си тръгнали, като взели 3 мобилни апарата, които счупили на двора пред къщата.

По случая има образувано досъдебно производство.