Мъж почина след побой с боксове в Петрич

0
66
Снимка: Pixabay

Стотици се събраха на бдение на мястото, където той е бил пребит

Смърт след жесток побой на улицата. Жертвата е 44-годишен мъж от Петрич. Миналата неделя той е станал обект на агресия. Двама мъже са го пребили с боксове, оставяйки го в безпомощно състояние. Самуил Кацарски е издъхнал вчера, а стотици се събраха на бдение в негова памет, съобщава Нова тв.

Мъжът е бил пребит в малките часове на денонощието пред магазин за цигари и алкохол. След жестоки удари той изпада в безпомощно състояние.

„Като дойдох на мястото, видях как човекът лежи, целият беше окървавен и трима човека се бореха за живота му. Той беше в много тежко състояние, в безсъзнание, беше си глътнал езика. Единият човек плачеше и се молеше на някой да му помогне, ако знае как да извадят езика”, каза Христо Гецков, свидетел на случилото се.

Причините за боя не са ясни. Знае се обаче, че жертвата и нападателите не са се познавали. „Има много версии какво се е случило. Единственото, което знаем със сигурност, е, че е бил зверски пребит. Вследствие на тежки удари в главата изпада в кома. Една седмица се бори за живота си”, каза братът на починалия.

Кацарски е имал магазин за цветя. В Петрич всички са го познавали.

„Едва ли има човек в този град, който да каже нещо лошо за него. Всички го свързваме само с хубави неща, с хубави моменти. Той създаваше, твореше, не мисля, че е бил провокаторът в цялата ситуация. Никой не заслужава нещо подобно”, коментира жена, живееща в града. „Вярваме в наказателната система на България. Надявам се да има справедливост”, каза братът на починалия.

Двамата нападатели са от Петрич – на 27 г. и 24 г. Първоначално им е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. След смъртта на Кацарски обвинението вероятно ще бъде променено.

Тази вечер отново се организира бдение в негова памет. То ще се проведе в 20 часа на мястото, на което е бил пребит.