Мече се разхожда във Владая, търси храна

0
77
Кадър: фейсбук

То е на около 2 години и вече е в района на Люлин планина

Мече се разходи из центъра на софийското село Владая. Животното бе заснето от охранителните камери на кметството, а клипът се разпространи в социалните мрежи.

„Имаше причина за паника. Доста беше странен шумът, кучето започна да се притеснява и да вие и лае“, разказа пред bTV Марио Маринов, който е чул мечката. Хората във Владая пък били силно притеснени.

„Но да не забравяме, че живеем в гористи местности, където е естественият им хабитат. Доколкото разбрахме, меченцето е малко и съвсем скоро е било отбито от майка си и се опитва да си намери храна“, добави Марио Маринов. Той се пошегува, че мечката е дошла да пазарува, но в селото магазинът бил затворен и тя тръгнала към Люлин планина.

Кметицата на Владая Цветанка Здравкова обясни, че към нея е постъпил сигнал от хора, които са чакали транспорт на спирката в селото. Тя допълни, че ПП „Витоша“ и горското стопанство са уведомени. Мечето вече било преминало през Владая и си тръгнало. То било около двегодишно и вече било в района на Люлин планина. Не сме имали мечки досега, а само лисици, които се разхождат по улиците и през деня, каза още кметицата.