Мигащият министър от Харвард се прави на улав

0
2389
Асен Василев

Асен Василев не може да направи справка за скандалния шеф на НАП, която обикновени данъчни я направиха 100 пъти досега – куха фирма, продадена, след като се разбрало, че дължи 1 млн. лв. на хазната

Невелин Ганчев
Тоя министър, дето мига на парцали, гледа с налудничав поглед тая вечер в „Панорама“, се прави на улав.
Заведенията бяха затворени и март и април и хората си чакат компенсациите за тези двама месеца – по програмата „Подкрепа чрез оборотен капитал“. Те са взели безвъзмездно 20% от оборота си за декември, януари и февруари. За мярка се взема оборотът им за предната година. Елементарно – държавата ги е затворила и трябва да ги компенсира. БЕЗВЪЗМЕЗДНО.
Това първо. Второ, назначи заподозрян като данъчен измамник за шеф на данъчните. Хора извадиха справки – от отчети и ревизии. Оттам става ясно, че Спецов си е продал фирмата на циганин рецидивист, след като по време на ревизията е начетен – дължи 1,1 млн.лв.  данъци. При това куха фирма – без складове, без персонал, без разходи за външни услуги.
На какъв език да се каже, харвардска кратуно. Нали ти, мигащ министре, недоволстваш, че НАП е отписала несъбрани данъци. Как НАП да си събере този милион от циганин, след като твоят човек му е харизал дължимите данъци срещу 500 лв., примерно, и е забегнал в Дубай.