Министър Атанасов обеща всяка седмица по едно видео

0
119
Атанас Атанасов

Търсел внимание, затова излъчил онова клипче

Министърът на културата Атанас Атанасов коментира видеото, което предизвика силно внимание, свързано с рождения му ден.

„В петък Министерството на културата произведе голяма новина. 30 400 000 лв. за Национален фонд култура са отворени за кандидатстване. Тази новина привлече 12 споделяния във Facebook. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата култура отново е на дневен ред.

Съжалявам, ако този стил на комуникация, е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого. Но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата културата да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм“, заяви той в ново видео от министерството.

После се похвали:

„И сега, като имам вашето внимание, нека ви кажа какво успяхме да направим през първите 100 дни: 100 милиона повече в бюджета за култура, 44 милиона за НФЦ и българското кино, 30 милиона за Национален фонд култура, 12 милиона за българските музеи въпреки лъжите на опозицията, нови конкурси за директори на културните институти, налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работа по норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 милиона извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народен театър.“

Атанас Атанасов обеща всяка седмица да споделя по едно видео и за следващата то щяло да бъде свързано с Национален фонд „Култура“.