Министърът на икономиката: Тежки дни очакват хората в България и бизнеса

0
72
Никола Стоянов

Трябва да използваме оставащите топли дни, за да се подготвим за идващите трудни времена, заяви Никола Стоянов

Всички знаете каква е ситуацията в света и в България – тежки дни очакват хората в България и бизнеса, затова трябва да използваме оставащите топли дни, за да се подготвим за идващите трудни времена. Това каза по време на брифинг служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който представи екипа си и техните приоритети.

„Съдействаме, с каквото можем. В случая ни е възможно и вече е започнала анкета сред бизнеса, която трябва да даде на щаба картината колко български предприятия използват газ, колко могат да минат в кризисна ситуация на друго гориво. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в този щаб“, каза още Стоянов.

„В последните години станаха много смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че МИ беше разделено преди 7-8 месеца на две – на икономиката и индустрията и на иновациите. Това само по себе си води до теми, които са важни и за двете министерства. Който си позволява да спекулира, да злоупотребява, ще бъде наказан“, коментира Стоянов.

„Заместник-министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации“, уточни Стоянов.