Министърката, която разкри измамата с Петков и източения язовир, стана съветничка на Нинова

0
471
Кирил Петков и Даниела Везиева Снимка: Дебати.бг

Днес е бил първият работен ден на Везиева

Бившият служебен министър на икономиката Даниела Везиева ще съветва наследничката си на поста Корнелия Нинова, съобщиха за „Труд” източници от икономическото ведомство. Днес е първият работен ден на Везиева като член на политическия кабинет на Нинова.

Везиева разкри като служебен министър на икономиката в отговор на питане от ГЕРБ измамата с източения язовир, пред който Кирил Петков се снима, за да разкрие уж злоупотреби. За измамата се разбра вчера на брифинг на ГЕРБ.

Още с влизането си в кабинета тя се заела да се самоопровергава по темата за изпразнения язовир „Пазар дере” , съобщава „Труд”.

Везиева ще бъде „очите и ушите” на ръководството на „Промяната” в икономическото министерство. От коалицията на Кирил Петков и Асен Василев казаха, че във всяко ведомство, което не се управлява от кадри, излъчени от „Продължаваме промяната”, ще имат свой представител, нещо като надзорник.

В първата седмица на декември бе съобщено, че Даниела Везиева е проверявана по сигнал за плагиатство в нейна дисертация. Проверката се прави от Комисията по академична етика на Министерството на образованието, която трябва да установи дали бившият служебен министър на икономиката и настоящ съветник на Нинова е преписала над 170 страници от дисертацията си.

Резултатите от проверката все още не са оповестени.