Министрите на БСП напуснаха последното заседание на кабинета заради F-16

0
76
самолети
Снимка: архив

Не е моментът да даваме пари за оръжия, обясни Нинова

Министрите на БСП начело с Корнелия Нинова напуснаха последното заседание на Министерския съвет. Причината – кабинетът обсъждал покупката на втори осем изтребителя F-16, което изненадало неприятно социалистите.

Днес Министерският съвет трябваше да гледа проекта за инвестиционен разход за новите осем броя F-16. Това обаче така и не се случило, тъй като от ВВС са поискали повече време, за да разгледат офертата, обяви минути по-рано министърът на отбраната Драгомир Заков.

Днес и сега тук разбрахме за получената оферта за втората осмица Ф-16, както и за хода на разговорите. Напускаме заседанието. Намираме, че този разговор и решение сега са вредни за България. Намираме се в няколко кризи – икономическа, социална, липса на визия какво ще се случи в следващите месеци. В момента да се обсъжда по каквато и да е форма нов инвестиционен разход за нови 8 Ф-16 за нас е недопустимо. Затова напускаме заседанието и няма да участваме повече в него, каза тя.

Не е моментът да даваме пари за оръжия, подчерта тя.

Не желаем да участваме в тази дискусия и в изясняването на тези въпроси, настоя Нинова по повод на обяснението на министър Заков, че все пак договорът ще изчака задълбочен преглед от ВВС.